Mag ik bij u stage lopen?

“Mag ik bij u STAGE lopen?
Ik ben dol op bruidsjurken, ik droom daar al van sinds ik een klein meisje was…”bijna wekelijks komt deze vraag naar me toe. Want ja, werken in een bruidsmodezaak, dat is toch de leukste baan van de wereld? En ja, dat is het.
Mijn eerste vraag is dan: weet je hoe een naaimachine werkt? Heb je er eentje thuis? Stuur me maar wat foto’s van projecten en of kledingstukken die je hebt gemaakt. Maar weet je niet wat een ‘voetje’, ‘recht van draad’ of een ‘tornen’ is, dan houd het meteen op….
Ja, maar ik wil echt designer worden!
Dan is het juist belangrijk bij de basis te beginnen. Zorg voor een goede basismachine zonder teveel poespas, die in ieder geval als een trein loopt. Ga naailessen volgen. Corona is geen excuus, want dit kan online. Zorg dat je goed word, heel goed, en er gaat een wereld voor je open. Dit geld overigens ook voor alle verkoopsters in bruidszaken die niet weten wat een voetje, recht van draad en tornen is. Basiskennis is een vereiste voor een goede begeleiding van een bruid.
Maaike is hier vandaag begonnen. Haar stage was ‘mislukt’ en nu is ze hier om dat dubbel en dwars goed te maken. Deze dame ga ik flink uitdagen. Ze wil graag leren, is flexibel, en geniet enorm. En vooral dat laatste, daar ben je leerwerkbedrijf voor.
Kennis doorgeven is zo leuk! En haar extra handen zijn welkom in deze drukke tijden. Zo helpen we elkaar!

Comments are closed.